NaTur i Byen

NaTur i Byen
– Kortlægning og etablering af selvorganiserende netværk

En udvidelse af naturbevidsthed mellem borgere, samt opbygning af netværksplatform for natur-baserede entreprenører og organsiationer

Gennem at styrke netværksforbindelser og synligheden af urban nature har vi stimuleret den aktørdrevne motivation til at samarbejde og udvikle feltet bynatur. Dette førte til et alternativt fællesskab, som er både inkluderende og langsigtet.

At have tilgang til natur i en by får ikke blot huspriserne til at stige, men forbedrer den direkte sundhed og vores følelse af velvære. Lige som naturen i en by også styrker det kulturelle liv og de sociale forbindelser mellem kollegaer og naboer. På trods af de mange positive effekter ved natur i byer, liger det stadig kun på en tredjeplads eller lavere over prioriteter i danske byer.

De offentlige insitutioner og NGO’er på området har længe savnet det fulde overblik over aktører indenfor feltet. Dermed har de også været foruden en kilde til lokal innovation og potentiale for byudvikling.

Pionærer på bynatursområdet: entreprenærer, forskere og lærere, og vigtige forandringsagenter er ofte alt for isoleret, og arbejder i et hårdt spændingsfelt mellem stress og den den næste medlidende sponsor af deres næste aktivitetet. NaTur i Byen blev iværksat for at ændre dette billede, skabe større gennemsigtighed, styrke forbindelser og ikke mindst kortlægge det første netværk for bynatursaktører.

Projektet NaTur i Byen er iværksat i et samarbejde mellem Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Growing Pathways, Københavns Universitet og Life Exhibitions. Det er realiseret med støtte fra Nordeafonden, 2017.

Growing Pathways er ansvarlige for netværksopbygning, cultural mapping/kortlægning af bynatursaktører og udvikling af netværkssamarbejde.

FB naturibyen2

Udstilling i Metroen, København

IMG_2017-10-06 11:40:31

Netværksmøde mellem bynatursaktører på Naturcenter Vestamager, 2017

IMG_2017-10-06 11:40:39

Diskussion om videnskonference, netværk, 2017

21689441_206935476511768_5248231323092385792_n

Udstilling af et projekt fra netværket, i Metroen, med rejsevejledning dertil, København